Wil jij je bij keuzes niet meer laten beïnvloeden?

Heel behulpzaam bij zelfreflectie is je eigen vriend(in) worden. Wat zou jij je vriend adviseren als hij in jouw situatie zat? Wat zou je tegen je vriendin zeggen als zij voor dezelfde keuze zou staan als jij? Meestal weet je dan heel goed wat het beste is. Misschien is het spannend of moet je dingen loslaten, maar het is wel het beste voor jou.

Jesse 
Vorige week sprak je Jesse die vertelde dat hij het niet leuk vindt dat zijn vriendin zo weinig met hem wil afspreken. Alleen als ze samen naar een festival kunnen wil ze graag mee en dan kan hij de drankjes betalen. Jij wist het wel als het jouw vriendin was. Als hij jou om advies vraagt weet je dan ook precies te vertellen wat hij het beste kan doen.

 

‘Waarom weten we vaak wel wat goed is voor de ander?’

 

Laura
Gisteren heb je via WhatsApp afgesproken om vandaag met Laura te gaan koffiedrinken. Ze verschijnt keurig op tijd bij dat leuke tentje op de hoek midden in het centrum van de stad. Gezellig! Weer even bijkletsen. Laura bestelt een lekker gebakje bij de koffie, dat heeft ze echt wel verdiend, vindt ze. Het was zo hard buffelen om alles af te krijgen voor de deadline. Na alle nieuwtjes te hebben uitgewisseld vertelt ze dat ze gisteren haar hardlooprondje niet heeft gelopen, omdat er net een nieuwe aflevering van haar favoriete netflix-serie uit was. Die moest ze zien, de vorige aflevering was aan het eind zo spannend. Jij denkt of zegt misschien zelfs: “je vertelde 2 weken geleden nog dat je nu echt wilde afvallen”. Als jij in haar schoenen stond dan wist je het wel.

Waarom weten we meestal wel wat goed is voor de ander, maar minder goed wat voor onszelf het beste is? Vaak trappen we steeds weer in dezelfde valkuil, omdat het heel lastig is om van een afstandje naar jezelf te kijken. Dat is namelijk wat je als vriend wel goed kunt. Je bent los van emoties en staat niet middenin de situatie. Daardoor kun je objectiever nadenken over wat het beste zou zijn. Word je eigen vriend(in) en maak je eigen keuzes!

Voeg een reactie toe