Wat als het niet lukt?

Met regeltjes, structuren en plannen willen we onzekerheden zoveel mogelijk wegnemen. Je zou het georganiseerd wantrouwen kunnen noemen. We zorgen dat we de hele week druk zijn en reageren op alles wat er op ons af komt. Leven in de waan van de dag, maakt dat we geen tijd hebben om ons af te vragen of dit is wat we willen. Meer rust in je leven betekent dat je beter kunt stilstaan bij je toekomstdromen. Leef je het leven dat jij het liefst wil leven? Of leef je het leven dat er van jou wordt verwacht?

Onbekende weg
Hoe lastig is het om buiten de gebaande paden te gaan? Heel moeilijk, vooral als je mensen om je heen hebt die dat waarschijnlijk nooit gaan doen. We worden meer beïnvloed door onze omgeving dan we doorhebben. Uiteindelijk zijn we allemaal sociale dieren die erbij willen horen. En om erbij te horen, is het handig om zo veel mogelijk mee te gaan met de groep waartoe je behoort. Het is dan ook niet makkelijk om een onbekende weg te gaan. Maar wat als die weg nou juist heel interessant is voor jou? Neem contact op met Berna voor meer avontuur en zelfontwikkeling.

    ‘Waarom binnen je comfortzone blijven, als er daarbuiten veel meer te beleven valt?’ Loesje

Stel dat je weet wat je wilt, dan is er nog de vraag: hoe dan? Hoe pak je het aan? Waar begin je? Wat heb je nodig? Want ja, bij een nieuwe weg komen al deze vragen aan de orde. En als je daar (nog) geen antwoord op hebt wordt de te nemen stap nog spannender. Een sprong in het diepe…of een sprong die je nooit gaat wagen…want stel je voor……wat er allemaal mis kan gaan….wat als het niet gaat lukken? Misschien kun je dan toch beter blijven zitten waar je zit?! Dan voorkom je in ieder geval dat het niet gaat lukken.

Spijt
Wat als het wel lukt? Wat mis je als je de sprong niet gaat wagen? Ga je er spijt van krijgen? Zo niet dan kun je lekker blijven doen wat je altijd al deed. Krijg je het Spaans benauwd van het idee nog lang te blijven waar je nu zit? Maak een afspraak met Berna voor nieuwe perspectieven. Bedenk dan wanneer het niet gaat zoals je had verwacht, je wel een ervaring rijker bent. En dat je misschien zelfs dingen ontdekt die je van tevoren niet voor mogelijk hebt gehouden. Of als je bent gevallen, dat je altijd weer op kunt staan. Dat je later als je oud bent niet hoeft te zeggen: ”had ik maar…”. Het leven is onzeker, zelfs als je goed bent in plannen, loopt het nogal eens anders. Te durven leren, betekent te durven vallen. Falen is niet het tegenovergestelde van succes, maar een onderdeel van succes. Houd je focus op waarom het belangrijk is dat het wel lukt. Durf jij erop te vertrouwen dat het goed komt, dat jij een nieuwe uitdaging aankan?

Voeg een reactie toe