Je bent inmiddels heel goed in je werk

Maar eigenlijk vind je het helemaal niet meer leuk
Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar soms is er echt een verschil tussen ergens heel goed in zijn en het ook leuk vinden om te doen. Het kan zijn dat je het een tijd lang echt wel leuk hebt gevonden, maar dat je nu toe bent aan een nieuwe uitdaging. Het wordt te saai, steeds weer hetzelfde. Of je vindt vooral de waardering die je krijgt heel fijn, maar van het werk zelf word je eigenlijk helemaal niet blij.

Waardering
Terugkijkend herken ik vooral het laatste. Waardering krijgen vindt iedereen heel fijn. En als je nog niet zoveel zelfvertrouwen hebt is het zelfs extra fijn. Je bent gelukkig toch ergens goed in. Na een tijdje ging het bij mij knagen. Ik vond het heel waardevol om mensen bij te staan in moeilijke periodes in hun leven. En knap hoe sterk mensen kunnen omgaan met tegenslag. Hoe mooi is het dat je de tijd die je nog rest op een liefdevolle en fijne manier kunt invullen. Daar een bijdrage aan mogen leveren vind ik nog steeds het mooie van het verpleegkundige vak. Natuurlijk is het nog fijner als genezing mogelijk is. Bij het verpleegkundige vak horen ook vieze geuren, onregelmatige diensten, stress en een grote verantwoordelijkheid. Tel daarbij op dat van hogerhand wordt bepaald welke zorg je wel en niet mag geven binnen een afgemeten tijd. Het is zonde dat werkgevers niet veel meer in gesprek gaan met mensen op de werkvloer, zij weten heel goed hoe het beter kan…maar nu dwaal ik af.

Spannend
Toen ik nog aan het werk was als verpleegkundige had ik al een hele tijd een onrustig gevoel. Watten in mijn hoofd. Als de wekker ging dacht ik: ik moet weer, in plaats van ik mag weer. Heel bijzonder dat je lijf al eerder weet dan je hoofd dat het tijd is voor verandering. Maar wat ga ik dan doen? Ik had echt geen idee. Hoe spannend ook, het was voor mij een heel goed besluit om te stoppen. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb veel mensen gesproken over hun baan. Om mij vervolgens af te vragen of dat ook bij mij zou passen. Ik kwam tot de conclusie dat ik heel graag wilde studeren en met mensen wil blijven werken. Nu vraag ik mij nog wel eens af hoe ik dat allemaal heb gedaan. Deeltijd werken, deeltijdstudie en drie pubers thuis. Waarschijnlijk omdat ik veel energie kreeg van nieuwe dingen leren.

Welk pad kies jij?
Vind jij je baan niet meer zo leuk? Je kunt zelf op onderzoek uitgaan, maar ik wil ook met je meelopen in je ontdekkingstocht. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Voeg een reactie toe