Een leven lang (blijven) kiezen

Onrustig gevoel
Je kiest iets waarvan je nog niet weet hoe het is, hoe het zal gaan en of het is wat je ervan verwacht. Zo gaat het met dingen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Het maakt niet uit of het om een studiekeuze of nieuwe baan gaat. Ik krijg bij het maken van nieuwe keuzes altijd een onbestemd gevoel in mijn buik, een soort van zenuwachtig, onrustig gevoel. Misschien is het beter om het toch niet te doen. Het liefst wil ik ver wegblijven van dit lastige gevoel. Toch heb ik ontdekt dat dit gevoel mij juist iets verteld. Ik wil graag iets nieuws kiezen en ik vind het spannend. Ga ik het dan niet doen omdat ik het spannend vind? Dan zou ik mijzelf te kort doen. Dan blijf ik zitten waar ik zit en blijft alles zoals het nu is.

Twijfel
Het antwoord op de vraag: wat zou je eigenlijk willen, weet ik wel. Waarom ga ik het dan toch (nog) niet doen? Misschien komt het door het voorbeeld wat ik van mijn ouders heb gekregen. Super lieve mensen, die altijd voor veilig kozen en heel lang hetzelfde zijn blijven doen. Ik weet dat ik dat mij daar niet meer achter wil verschuilen. Misschien komt het omdat ik twijfel of ik het wel kan. Ik twijfel al mijn hele leven of ik dingen kan en toch heb ik al heel veel gedaan en kreeg ik bijna overal positieve feedback.

Een nieuwe loopbaankeuze maken is super spannend!!!

Iedere keer weer spannend
Het gekke is dat ik in mijn loopbaan al een aantal keren nieuwe keuzes heb gemaakt, waardoor je zou denken dat het minder lastig is. Maar toch is het iedere keer weer spannend. Echt zo spannend dat ik wekenlang kan dubben en van die dagen heb dat er niets uit mijn handen komt door een soort verlamd gevoel. En ik weet uit ervaring van de vorige keuzes dat het mij altijd verder brengt en uiteindelijk een goed gevoel geeft als ik het heb gedaan. Iedere nieuwe stap die ik in mijn loopbaan heb gezet heeft mij veel gebracht: nieuwe inzichten, meer kennis, meer zelfinzicht, nieuwe leuke mensen, genieten van mijn werk, lichter in mijn hoofd en een bredere kijk op de wereld. Daarom ga ik nu weer voor een volgende stap!

Durf jij ook nieuwe keuzes te maken en wil je graag een duwtje in de rug? Meld je aan voor een kennismaking.

Misschien vind je onderstaande ook interessant:

Reacties

  1. Pingback: Te lief – kies Berna

Voeg een reactie toe