JOUWKEUZE

Keuzes maken voor studie of loopbaan gaan altijd over drijfveren en waarden. Wat vind jij het belangrijkste om mee bezig te zijn in onze maatschappij? Als je talenten, passie en valkuilen duidelijk worden, kun je veel bewuster keuzes maken. Je eigen keuzes durven maken vraagt moed, initiatief en geloof in je eigen mogelijkheden.

Blijven leren
Ik heb gemerkt dat het voor mij belangrijk is om te blijven leren. Als ik terug kijk, heb ik de afgelopen tien jaar zeker zoveel geleerd als in mijn jonge jaren. Dit maakt dat ik anderen heel graag wil stimuleren om ook te blijven leren. Je zit niet aan je studiekeuze vast voor de rest van je leven. Je kan altijd weer nieuwe keuzes maken. Waar ben je nieuwsgierig naar? Waar wil je meer over weten? Persoonlijke ontwikkeling is steeds belangrijker geworden. Dit is interessant en waardevol, maar zeker niet makkelijk.

We laten ons vaak leiden door de waan van de dag. We worden afgeleid door social media, tv en een drukke agenda. Zolang we druk zijn, hoeven we niet na te denken over onszelf. Totdat je oud bent en jezelf afvraagt of je eigenlijk het leven hebt geleefd dat je graag had gewild.

Psychologische flexibiliteit
Hoe je over jezelf denkt is van grote invloed is op wat je doet.  En vooral op welke keuzes je maakt. Wat maakt het kiezen zo moeilijk? Waardoor laten we ons vaak onbewust beïnvloeden? Hoe kunnen we onze mindset positiever laten werken? Deze vragen blijven mij boeien.

Goed kunnen kiezen leidt tot psychologische flexibiliteit, mee kunnen veren met de leuke en minder leuke kanten van het leven. Je niet zomaar uit het veld laten slaan als het tegen zit. Je passie volgen is lang niet altijd een makkelijke weg, maar wel een waardevolle en leerzame weg. Goed kunnen kiezen vergroot je kans op geluk en succes. Je zelfvertrouwen groeit en je verkleint de kans op een burn-out.

Veel keuzes
We hebben in Nederland een luxeprobleem met zoveel keuzes. Inzicht in je eigen keuzestrategie werkt zeer verhelderend. Vervolgens helpt het je om nieuwe keuzes te maken die passen bij jouw ontwikkeling. Gun jezelf dit ontwikkelingsproces en maak een vrijblijvende afspraak. 

Een goed begin is het halve werk, volhouden is de andere helft’